Jij kunt een geur ervaren,
Jij kunt haar niet aanraken
Maar wel erdoor geraakt worden
Geur is de geest van de bloem die blijft (Inayat Khan)

Essentiële oliën zijn extracten van destillatieprocessen van geurende planten,
plantenextracten uit plantendelen van bloemen, wortels, bladeren, takken of vruchten. Als mensen hebben we bloed. Planten hebben essentiële oliën. Dat is het levensbloed van de plant. Als je het destilleert, krijg je de vloeistoffen die we oliën noemen. Oliën zijn zeer rijk aan actieve ingrediënten. Die ingrediënten kunnen we verbindingen noemen. Die verbindingen kunnen samen werken met de verschillende cellen in ons lichaam met verschillende effecten.

 

Het feit dat in onze taal geen woord te vinden is voor iemand die niet kan ruiken (zoals doof voor iemand die niet hoort of blind voor iemand die niet ziet) duidt aan hoe weinig ruimte wij aan ons reukzintuig geven. Dit terwijl ruiken doen wij altijd als wij ademen en het ademen doen wij altijd zelfs ’s nachts als wij aan het slapen zijn.

 

Hebt u weleens opgelet hoe dieren aan elkaar snuffelen? Dat komt omdat ze dichter bij natuur zijn. Als wij ook dichter bij natuur en onszelf komen dan gebruiken we meer van dit zintuig zoals de moeders die aan hun baby’s snuffelen. CuraCameo is zich bewust van het belang van aroma in ons dagelijkse leven en heeft in haar assortimenten rekening gehouden met aromatherapie

 

  • Analyse op basis van vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water
  • Op basis van de uitkomst van de analyse wordt op maat een geurcompositie voor je afgestemd. Aroma’s werken als massage voor de geest die de druk van de ketel neemt.
  • Geurbeleving samen met verdiepte ademhaling scheppen ruimte om je dichter bij jezelf te brengen.

 

Neem vrijblijven contact op om een en ander te bespreken of een afspraak in te plannen.