Ayurveda is een vijfduizend jaar oude holistische gezondheidswetenschap die ook nu nog springlevend is. Ingevolge de Ayurvedaleer werk ik met een diversiteit aan kruiden en mineralen, shirodhara, reinigende kuren en massages met speciale warme voedende oliën, yoga, meditatie etc. , waarbij ook voedings- en leefstijladviezen een belangrijk onderdeel vormen van mijn doel om je natuurlijke fysieke, mentale en/of spirituele evenwicht te herstellen.

 

Ayurveda onderscheidt mensen met verschillende lichaamsconstituties (tridosha: pitta, vata en kapha). Welke constitutie jij hebt stel ik vast door middel van een pols- en tongonderzoek. De 3 verschillende types vatta, pitta en kapha kunnen bij eenzelfde klacht soms andere behandelingen nodig hebben bijv. een Chou (hoofdhuidmassage), lichaamsmassage, modderpakking, kristal-, aroma of fytotherapie, acupressuur, oorkaarsbehandeling, oorbehandeling met oliën/Karna Purana, kruidenvoetbad, cupping, of een combinatie van deze behandelingen.

 

De pols- en tongdiagnose alsmede de resultaten van het intakegesprek dat ik met je zal voeren en waarbij ik o.a. informeer naar je eventuele klachten en leef- en eetgewoontes vormen de basis van de behandeling die in onderling overleg zal worden samengesteld.

 

Neem vrijblijvend contact op om een en ander te bespreken of een afspraak in te plannen.