Deze massagevorm komt uit de traditionele, eeuwenoude Chinese geneeskunde. Er worden siliconen cups op de huid geplaatst waarmee – door langzaam knijpen en loslaten – een vacuüm op de huid wordt gecreëerd. Hierdoor wordt de huid omhoog getrokken en wordt er meer bloed naar de betreffende plek gezogen. De doorbloeding wordt gestimuleerd, verklevingen, spierknopen en bindweefsel worden los gewerkt. Hierdoor zal pijn en zwelling verminderen.

 

Een behandeling met Cupping bevordert ontspanning en heling. Het heft energieblokkades op en voert afvalstoffen en vocht af; o.a. zeer effectief voor het verminderen van kringen en wallen onder de ogen. Zo wordt de bloedkwaliteit verbeterd en worden de lymfe gezuiverd. Het brengt zuurstofrijk bloed naar de huid en naar stagnerende spieren. De elasticiteit van de huid wordt verhoogd en vetcellen krimpen en verbranden.

 

Wat doet cupping?

Cupping helpt om cellulite te bestrijden en littekens te vervagen. Het geeft verlichting bij migraine, duizeligheid, chronische pijnklachten, zoals klachten die veroorzaakt worden door fybromyalgie, rug- en schouderklachten, pijnlijke menstruatie, chronische verkoudheid, astma, maag- en darmklachten alsmede een zwakke spijsvertering.

 

Neem vrijblijvend contact op om een en ander te bespreken of een afspraak in te plannen.