Ying & Yang

Kent u de uitspraak: “in je element zijn”?

Volgens de Chinese elementenleer zijn er de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. De combinatie van deze elementen is bepalend voor de constitutie en energie in uw lichaam en geest. De elementenleer legt verband tussen hetgeen er aan de buitenkant van het lichaam zichtbaar is en de disbalans aan de binnenkant in zowel mentaal, fysiek als spiritueel opzicht. Als iemand uit balans is, dan kunnen de organen d.m.v. voeding, licht en kleuren, massages, yoga, acupressuur en/of acupunctuur weer in betere balans komen.

 

Bij CuraCameo wordt er in een holistische behandeling rekening gehouden met de energieën in de 5 elementen. Een voorbeeld kan zijn, dat de kringen en wallen onder de ogen in verband staan met de nieren. Nieren, vanuit de Chinese leer, vallen onder het element water en zijn gekoppeld aan de emotie angst, controle en volharding.

 

Kortom, de Chinese elementenleer hanteert een totaal andere invalshoek die veel dieper gaat dan die van de reguliere huidverzorging om o.a. het fenomeen kringen en wallen onder de ogen te verminderen. Volgens de Chinese gezichtsdiagnose kunnen Yin en Yang verschijnselen ontdekt worden en mede welke organen in het gezicht reflecteren. Om de juiste lichaamsbalans te hervinden is het noodzakelijk om regelmatig zowel lichaam en geest te onderhouden.

 

Meditatie, massage en andere methodieken zorgen ervoor dat je lichaam en geest herstellen en geheel tot ontspanning komen waardoor je je weer in “je element” zult voelen. Werken met de elementenleer is werken op zowel mentaal, fysiek en emotioneel gebied!

 

Neem vrijblijvend contact op om een en ander te bespreken of een afspraak in te plannen.