Huidverbetering/ huidverjonging

Rood licht ( 650-700 nm )

Dringt diep in de huid en zorgt voor verminderde afbraak van elastine in de extracellulaire matrix van het bindweefsel van de huid.

Tevens zorgen deze golflengtes voor een verhoogde productie van pro-collageen in de huid. De gehele conditie van het bindweefsel wordt zodoende verbeterd, waardoor de huid een krachtige impuls krijgt om zich te verjongen en te herstellen.


Littekens en wondgenezing, hyperpigmentatie

Groen licht ( 525-550 nm )

Wordt gebruikt om hyperpigmentatie in de huid aan te pakken. De groene frequenties worden geabsorbeerd door de melanocyten, die in de onderste lagen van de epidermis van de huid liggen.

Melanine-clusters in de huid worden zo na verloop van tijd afgebroken. In de dermate lagen, die net onder de basale laag in de huid liggen, zorgen de groene frequenties voor herstel van de huid, nodig bij wondgenezing en littekens.


Acne

Blauw-violet licht ( 430-450 nm )

De blauwe golflengten zijn actief tegen acne door het anti microbiële effect dat ze hebben op de propionibacterium acnes. Dit licht heeft een interactie met de zgn. Porphyrines, essentieel molecule voor deze bacterie. Door deze moleculen massaal  “ aan te laten slaan “ met blauw licht, ontploffen deze als het ware en gaat de bacterie dood, zonder dat de huidcellen er last van hebben. Immers blauw licht is voor ons “gewoon”.

Neem gerust contact op om een en ander te bespreken of een afspraak in te plannen.