Ons lymfesysteem speelt een uiterst belangrijke rol bij het afvoeren van afvalstoffen uit ons lichaam. Een goed functionerend lymfesysteem is cruciaal voor ons immuunsysteem. Als onze afvalstoffen niet voldoende worden afgevoerd ontstaan er lichamelijke stoornissen.

 

Pressotherapie (luchtdrukmassage) is een manier om de lymfevaten te ondersteunen bij het afvoeren van overtollige afvalstoffen. Er wordt gebruik gemaakt van een pak dat luchtkamersegmenten bevat (zie foto). De golf-/pompbewegingen die de luchtkamers voortbrengt, veroorzaken een juiste massagedruk die de lymfe- en bloedcirculatie verbetert en overtollig vocht en afvalstoffen doet verdwijnen. Je voelt je direct fitter en energieker.

 

Tevens wordt door deze behandeling de vetverbranding, figuurcorrectie en detox gestimuleerd, waardoor je gemakkelijker gewicht zult verliezen. Lymfedrainage kan hulp bieden bij lymfoedeem (na b.v. borstamputatie, liposuctie), verzuurde spieren, zwaar vermoeid gevoel, gespannen gevoel alsof er een band om het been zit, huidproblemen etc.

 

Neem vrijblijvend contact op om een en ander te bespreken of een afspraak in te plannen.