Wat houdt een oorkaarsbehandeling in?

Oorkaarstherapie is een traditionele Hopi indianentherapie, die gebruikt wordt bij:

 

  • Verstopte oren door bijv. een overmatige oorsmeerproductie
  • Gevoel van druk in hoofd/ holtes of bij oorsuizingen
  • Energetische zwaktes van het oor; ook kunnen de acupunctuurpunten in de gehoorgang m.b.v. deze behandeling worden gestimuleerd
  • De 3 S’en (spanningen, stress en slapeloosheid)

 

Hoe werkt de oorkaarsbehandeling?

De behandeling begint met een ademhalingsoefening gevolgd door het aanzetten van de lymfestroom. Je ligt comfortabel op je zijde.
Door de oorkaars in je oor tot een bepaald punt te laten opbranden, komt er rook vrij in het oor. Deze rook circuleert tot diep in de gehoorgang en geeft daar een weldadige en ontspannen warmte af. Je zult een geluid ervaren als het knetteren van de open haard.

 

De zuivere bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. Lymfestroom en doorbloeding in het oor- en hoofdgebied worden door de warmte geactiveerd, waardoor het afvoeren van afvalstoffen uit oor en neus-en kaakholtes in werking wordt gezet. De trilling en warmte van de stijgende lucht in de holle kaars zorgen niet alleen voor een natuurlijke zuivering van de gehoorgang en neusbijholten maar ook voor een verlicht hoofd.

 

Afgezien van de helende werking heeft een oorkaarsbehandeling een ontspannende werking op lichaam en geest. Oorkaarsen kunnen tevens preventief werken bij vaak terugkerende oorproblemen. behandeling kan desgewenst afgesloten worden met oorbehandeling met olien: Karna Purana.

 

Neem vrijblijvend contact op om een en ander te bespreken of een afspraak in te plannen.