Als charmante lijntjes rimpels worden…

Ze belde me na een heftige tijd, hoorbaar verdrietig en vermoeid. “Het gaat goed met me, Iris, ik ben er weer.” De zucht die daarna klonk, vertelde een ander verhaal. Ze vroeg of ze een afspraak met mij kon maken, want de stress had zichtbare sporen bij haar achtergelaten. “Juist nu het beter met me gaat, wil ik dat ook graag terugzien in de spiegel. Het lijkt alleen alsof het verdriet zich heeft vastgezet in mijn huid. Charmante lijntjes zijn rimpels geworden, en rimpels diepe groeven. Ik ben altijd tevreden geweest met mijn uiterlijk, maar ineens holt de tijd me voorbij.”

Twee dagen later lag ze bij mij in de stoel. De emoties hadden haar gezicht inderdaad getekend, waardoor ze er harder en vermoeider uitzag dan voorheen. Ze vertelde ook dat haar huid slapper voelde en dat ze echt wel merkte dat ze een dagje ouder werd. Nu kan een ‘gewone’ behandeling al een groot effect hebben, maar plasmastreaming doet dat helemaal. Deze nieuwe en innovatieve anti-aging behandeling werkt diep door in de onderliggende celstructuur, waardoor de huid haar natuurlijke veerkracht hervindt. Het effect van een facelift, maar dan zonder operatie of fillers: een prachtige oplossing voor wie niet al teveel wil ingrijpen in het natuurlijke proces.

Ze was snel overtuigd en ging ontspannen liggen om de vier fases van de behandeling te ondergaan. Ik werk dan met de Jett Plasma Lift, een soort pen waarop ik verschillende opzetstukken kan bevestigen. In de eerste fase breng ik een geleidende gel aan en bereid ik de huid voor op de behandeling door de bloedcirculatie te stimuleren. De tweede fase is bedoeld om de rimpel minder diep te maken, waar de derde fase vooral een liftend effect heeft. Alleen de vierde fase kan gevoelig zijn, omdat dan de diepliggende huidcellen onder invloed van verdamping inkrimpen om nieuwe, strakkere verbindingen aan te gaan.

Drie kwartier later keek ze weer in de spiegel en haar vertrouwde glimlach verscheen meteen. De neus-liprimpel was geen groef mee en toonde nu al zachter. Ik vind het altijd heerlijk om het effect van een behandeling bij mijn klanten te zien, maar deze lach was onbetaalbaar. Het verdriet was er niet minder om, maar ze was weer iets dichter bij haarzelf gekomen, dichter bij de ontspanning en dichter bij haar eigen schoonheid. Op zulke momenten weet ik zeker dat ik het mooiste vak van de wereld heb. De behandeling van zes sessies wil ze graag voltooien. Volgende week komt ze weer!

Meer weten over plasmastreaming?