Het belang van een huidanalyse scan voor een natuurlijke aanpak van huidveroudering

Een gezonde, stralende huid willen we allemaal. Het is immers ons visitekaartje en het eerste wat anderen opvalt wanneer ze ons ontmoeten. Helaas krijgen we allemaal te maken met huidveroudering, wat kan leiden tot rimpels, een doffe teint, fijne lijntjes, pigmentvlekken en een minder stevige huid. Veel mensen zien in botox en fillers de oplossing om veroudering tegen te gaan, maar je kunt je huid ook stralend houden op een natuurlijke manier. Er zijn tal van manieren om ervoor te zorgen dat je er goed uitziet zonder dat je hiervoor onder het mes hoeft te gaan. Een huidanalyse geeft inzicht in wat jouw huid nodig heeft om weer te stralen en gezond te zijn.

Ben jij ook benieuwd naar wat jouw huid nodig heeft om er op je best uit te zien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een huidanalyse iets voor jou! Een huidanalyse is een geweldige manier om te ontdekken wat jouw huidtype is en wat je nodig hebt om je huid in topconditie te houden. Jouw huid is immers uniek en vraagt om specifieke verzorging afgestemd op jouw huid.
Mensen die een huidanalyse hebben ondergaan, zijn positief. Zo vertelt Lisa: “Ik had nooit gedacht dat een huidanalyse zo’n groot verschil zou maken. Ik had altijd gedacht dat mijn huidtype droog was, maar na de analyse kwam ik erachter dat ik eigenlijk een gecombineerde huid heb. Door de aanbevelingen te volgen en de juiste producten te gebruiken, ziet mijn huid er nu gladder en egaler uit dan ooit tevoren!”

Huidanalyse scan maakt gezondheid van diepere huidlagen zichtbaar

Een huidanalyse scan maakt tot in detail de gezondheid van jouw diepere huidlagen zichtbaar. Iris, eigenaresse van CuraCameo, vertelt: door een huidanalyse scan kan ik precies zien wat de huid nodig heeft en kan ik een persoonlijk behandel- en productadvies geven gericht op het verbeteren van de conditie van de huid van die specifieke klant. Hierbij kan je denken aan op de klant afgestemde huidverzorgingsproducten, voedingsadviezen en/of behandelingen zoals peelings of laserbehandelingen.”

Het voordeel van een huidscan is dat het een objectieve meting is van de huidconditie en je daarmee een gericht behandeladvies krijgt zonder dat je direct naar botox en fillers hoeft te grijpen. Het is een goede manier om op een natuurlijke manier de jeugdigheid en gezondheid van de huid te behouden.

“Ik was altijd bang om ouder te worden en dat mijn huid er dan minder goed uit zou zien. Maar na de huidanalyse en de tips die ik kreeg, weet ik dat ik mijn huid in topconditie kan houden zonder Botox of fillers. Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om een huidanalyse te laten doen!”, aldus Emma.

Huidscan maakt zichtbaar wat onzichtbaar is

Een huidanalyse maakt aspecten van de huid die onzichtbaar zijn aan de buitenkant zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat je precies kan zien of er sprake is van o.a. pigmentvlekjes, uitgezette vaartjes, droogtelijntjes of dehydratatie.

De huidanalyse scan maakt de kenmerken van jouw huid zichtbaar tot in de diepere huidlagen:

 • Diepte en grootte van rimpels
 • Elasticiteit in diepere lagen
 • Pigmentatie stoornissen (melanine) en de diepte hiervan
 • Huidschade door zonlicht (UV-schade)
 • Huidveroudering zoals rimpels, huidverslapping en ouderdomspigmentatie
 • Vasculaire gebieden (roodheid) Couperose en Rosacea
 • Verhoorning (dode huidcellen)
 • Grootte van poriën en verstoppingen
 • Talgproductie
 • Vochtgehalte
 • Gevoelige dunne kwetsbare huid
 • Activiteiten van bacteriën

Waarom een huidanalyse?

Maar waarom is een huidanalyse zo belangrijk als het gaat om het bestrijden van huidveroudering?

 1. Een belangrijke factor bij het er goed uitzien is het verzorgen van je huid. Een goede manier om te weten wat jouw huid nodig heeft, is het laten maken van een huidanalyse. Door te focussen op de verbetering die nog haalbaar is en je te richten op het in optimale conditie brengen van de huid, kun je nog het maximale resultaat behalen zonder operatie. “De behandelingen die ik voorstel op basis van de huidanalyse scan zijn volledig op maat gemaakt voor het huidtype en de specifieke behoeften van mijn klant. Hierdoor krijgt zij/hij een passend advies over de te gebruiken producten en behandelingen die de huid optimaal ondersteunen en verzorgen.”, aldus Iris.
 2. Een huidanalyse geeft inzicht in de onderliggende oorzaken van huidveroudering. Hierdoor kan je niet alleen de symptomen bestrijden, maar ook de oorzaken aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, overmatige blootstelling aan de zon of een slechte levensstijl. Door deze oorzaken aan te pakken, maak je jouw huid weer gezonder en de tekenen van veroudering minder zichtbaar.
 3. Een huidanalyse helpt om de voortgang van jouw huidverzorgingsroutine te meten. Door regelmatig een analyse te laten maken, kan je de verbeteringen in jouw huid bijhouden en de behandelingen en producten daarop aanpassen.
  Ook mannen ervaren de positieve effecten van afstemming van de huidverzorging door een huidanalyse. Jan vertelt: “Als man heb ik nooit veel aandacht besteed aan mijn huid, maar naarmate ik ouder werd begon ik me zorgen te maken over rimpels en huidveroudering. De huidanalyse heeft me geholpen om mijn huidtype te begrijpen en de juiste producten te vinden om mijn huid gezond te houden. Nu voelt mijn huid fris en zacht aan en ziet mijn gezicht er jonger uit dan ooit tevoren!”

Verzorgingsroutine thuis

Net zoals je na één training op de sportschool niet meteen een six pack hebt, heb je ook niet na één beautybehandeling meteen een huid die helemaal in balans is. Iris legt uit: “een gezonde, stralende huid bereik je door samen te werken. In mijn salon geef ik de klant de behandelingen die nodig zijn om de huid weer te laten sprankelen. Thuis ondersteunt de klant de behandelingen door elke dag de producten te gebruiken die afgestemd zijn op haar/zijn huidtype en de unieke kenmerken”.

Iris vervolgt “Je bouwt resultaat op door dagelijkse op de huid afgestemde verzorgingsproducten. Deze thuis verzorgingsroutine beïnvloedt voor 80% de huidverbetering. De diepte behandelingen op maat in de salon zorgen voor 20% van de huidverbetering. De combinatie geeft het totaalresultaat.

Huidscan afspraak maken?

We hebben een gezamenlijk doel voor ogen: een gezonde en stralende huid. Ik geloof er namelijk in dat wanneer jouw huid straalt, jij ook straalt! Dáár doen we het voor. Ik geef jou een totaalbeleving waarin jouw persoonlijke behandelplan én resultaat centraal staan. Het is mijn missie jou een rustgevende beleving te geven en tegelijkertijd jouw huidconditie naar een hoger niveau te tillen.