Voeg wat smaak toe aan die oh zo gezonde, maar simpele, bloemkool. Deze groente zit boordevol vitamine C & K, calcium, kalium en vezels. Daarnaast beschermen de antioxidanten in de kool je tegen ontstekingen en virussen. Door een heerlijke zelfgemaakte saus toe te voegen geef je de bloemkool wat meer pit en weet je ook precies welke ingrediënten je in jouw lichaam stopt. Ontdek hoe je deze bloemkool maakt!

Ingrediënten:

  • Bloemkool (1 stuk)
  • Kokosolie (1,5 eetlepel)
  • Cayen poeder (snufje)
  • Gemberpoeder (snufje)
  • Citroensap (1 uitgeperste citroen)
  • Zwarte Peper (snufje)
  • Zout (snufje)
  • Nigella zaadjes (snufje)
  • Peterselie knoflook tahinsaus (2 eetlepels)

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
  • Mix de kokosolie, cayen poeder, gemberpoeder, citroensap, zwarte peper en zout tot een mengsel
  • Verspreid de mix over de bloemkool en sprenkel deze vervolgens met nigella zaadjes
  • Laat de bloemkool 50 minuten in de oven garen
  • Voeg bij de Peterselie knoflook tahinsaus wat citroensap en water
  • Smeer de saus als topping over de bloemkool
  • Genieten maar!

Terug