We zijn weer open!


Verlang jij naar chocola en wil je het graag gezond houden? Van de week ben ik door een goede vriendin verwend met deze heerlijke cacaoboekweit pannenkoekjes. Wat waren ze om te smullen! Wist jij al dat boekweit vol met eiwitten zit en de meeste vezels van alle (pseudo)granen bevat? Daarnaast is boekweit makkelijk te verteren, dus van dat opgeblazen gevoel zal je geen last hebben. Daarnaast heeft ook cacao zijn voordelen. Zo zit het vol met antioxidanten en weet het je bloeddruk naar beneden te brengen. Ontdek hoe makkelijk je deze zelf kunt maken.

 

Ingrediënten:

  • 100 gram boekweitmeel
  • 20 gram bloem (voor wat luchtigere pannenkoekjes)
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Snufje zout
  • Beetje rijstemelk
  • Water
  • 1 ei
  • Ghee
  • Ahornsiroop
  • Pecannoten
  • Pure chocolade

 

Bereidingswijze:

  • Meng de boekweitmeel, (meel), cacaopoeder en zout samen in een beslagkom
  • Voeg de rijstemelk en water toe tot je een pannenkoekbeslag krijgt
  • Kluts het eitje door het beslag
  • Bak de pannenkoeken in de ghee
  • Serveer met ahornsiroop, pecannoten en pure chocoladesnippers
  • Genieten maar!