We zijn weer open!


Wist jij al dat gefermenteerd voedsel nog smakelijker is en erg goed is voor je gezondheid? Fermenteren is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren. Naast dat je de houdbaarheid van je voedsel verlengt, heeft fermenteren ook voordelen voor je gezondheid. Zo wordt al een deel van het voedsel voor je verteert, waarmee het je maag-darm kanaal een beetje rust geeft. Ook ontstaan er tijdens fermentatie allerlei probiotica. Probiotica zijn erg gewild in je darmen. De rode bieten die we hebben gebruikt bij dit recept komen bij de biologische boer vandaan. Wist je al dat bieten vol ijzer, magnesium en vitamine A, B en C zitten? Daarnaast beschermt venkel tegen vrije radicalen, gifstoffen en celveroudering.

Ga jij dit 6 weken lange recept aan?

 

Ingredienten:

  • 1kg geschilde rode bieten
  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels Himalaya zout
  • Een pot met een deksel

 

Bereidingswijze: 

  • Schil de bietjes en snij ze in plakjes
  • Leg de bietjes in de pot en besprenkel ze met het venkelzaad
  • Vul de pot aan met het water
  • Doe de eetlepels Himalaya zout in de pot
  • Schud de pot goed door elkaar
  • Laat de pot 2 weken op kamertemperatuur fermenteren en laat af en toe was gas ontsnappen
  • Laat de bietjes nog een maand in de koelkast rijpen
  • Smullen maar!