We zijn weer open!


Weet jij al wat rode bietjes rood maakt? Dat komt door de betalaïnen die erin zitten. Betalaïnen helpen jouw lichaam bij het ontgiften. Dat is erg handig bij het voorkomen van ziektes. Daarnaast staan rode bietjes bekend voor het verminderen van een hoge bloeddruk. Dat is ook niet gek als je hoort hoeveel voedingsstoffen zoals ijzer, magnesium en vitamine A, B en C erin zitten. Rode bietjes zijn ook erg lekker, bijvoorbeeld in combinatie met rode ui, platte peterselie en sesamzaadjes. Wil jij zo’n rode bietensalade proberen?

 

Ingrediënten:

  • 3 rode bietjes
  • 1 rode ui
  • appelazijn
  • honing
  • platte peterselie
  • sesamolie
  • sesamzaadjes

 

Bereidingswijze:

  • Kook de bietjes gaar
  • Snijd de rode ui heel fijn en laat +/- 2 uur in de appelazijn met honing marineren
  • Snijd de gekookte bietjes in blokjes en voeg ze toe aan de marinade
  • Snijd de platte peterselie fijn en voeg ze toe aan de marinade
  • Voeg een scheutje sesamolie toe
  • Mix de ingrediënten goed door elkaar
  • Garneer met de sesamzaadjes
  • Serveer en geniet!