We zijn weer open!


Ben jij op zoek naar een gezond recept die je deze zomer zowel ’s middags als ’s avonds kunt eten? Deze rijke mix, met kidneybonen als hoofdingrediënt, zal je verrassend lekker smaken. Over het binnenkrijgen van genoeg eiwitten hoef jij je geen zorgen meer te maken, aangezien kidney beans behoren tot de beste bronnen van plantaardige eiwitten. Daarbovenop zijn ze ontzettend rijk aan vezels, wat zorgt voor een goede darmfunctie. Ook zal je bloedsuikerspiegel worden gestabiliseerd dus de drang om tussendoortjes te nemen zal verminderen. De overige ingrediënten vormen het tot een zeer smakelijke en volwaardige maaltijd.

 

Ingrediënten (+/- 6 personen)

  • 1 zak kidney beans
  • Ruime scheut olijfolie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stronk bleek selderij
  • 1 venkel
  • 4 rode punt paprika’s
  • 1 fijngesneden chili peper
  • ½ spitskool
  • ½ citroen
  • 1 theelepel kurkuma
  • Snufje zwarte peper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koriander
  • Snufje kardemom
  • Snufje gember
  • Snufje komijn
  • Snufje foelie
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje karwij
  • Snufje kruidnagel
  • 1 bosje peterselie
  • 1 pakje radijsspruit

 

Bereidingswijze

  • Laat de kidneybonen een nachtje in ruim water weken
  • Kook de kidneybonen +/- 45 min gaarkoken
  • Zoek een pan met een dikke bodem en laat deze heel zachtjes verwarmen
  • Voeg een ruime scheut olijfolie toe aan de pan en laat deze verwarmen
  • Fruit de ui glazig in de pan
  • Voeg de kruiden toe, met de hoeveelheid naar wens
  • Snijd alle overige groente in stukken en voeg deze toe in de pan
  • Laat de mix op een laag vuur gaar worden
  • Voeg de kidneybonen toe
  • Voeg de vers gesneden peterselie toe
  • Mix alles goed door elkaar
  • Maak een leuk bordje en garneer met radijsspruit
  • Genieten maar!