In de winter als de natuur zich teruggetrokken heeft is onze huid en ons hele lichaam kwetsbaarder dan in de zomer. Door de kortere dagen met minder licht en lagere temperaturen vertragen onze levensprocessen en neemt ons immuunsysteem af in kracht. De geest keert zich naar binnen. Het lichaam wordt minder actief en spieren verstijven. De neiging kan ontstaan dat we somber worden. Het is belangrijk dat je huid en lichaam sterk en gezond zijn in deze koude maanden. Al met al voldoende redenen om preventieve zorg te besteden op het gebied van Beauty & Balance.

Beauty

De steeds wisselende temperaturen van binnen en buiten zorgen ervoor dat de huid uitdroogt en dat kan als erg oncomfortabel ervaren worden. Ook blijven we liever binnen en lopen we zo heel wat vitamine D uit de weg. Ons teruggetrokken kacheltje tekent zich in onze huid, want ons bloed concentreert zich op de organen die extra warmte en bloed nodig hebben. Hierdoor krijgt onze huid minder doorbloeding dan normaal. De huid wordt valer, grauwer, slapper en er zijn meer rimpeltjes.

Veel van deze wintereffecten kunnen we verzachten met preventieve kuurbehandelingen. Een mooie en gezonde huid geeft ons zelfvertrouwen en dat stralen we dan ook uit.

Je kunt je bijvoorbeeld laten verwennen met een heerlijke voedingsrijke gezichtsbehandeling. Niet alleen met voedingsrijke gezichtsbehandelingen, maar ook met massages en apparatuur geven we de huid weer haar volume.

Balance

Om te zorgen voor een goede balans tussen lichaam en geest in de winter, kun je gebruik maken van vitaliteitsondersteuning en coaching. CuraCameo biedt de volgende fysieke, mentale en energetische programma’s aan: yoga, adembeheersing, meditatie, detox (ontgiften), voedingssuppletie, energetische behandelingen en beter slaapprogramma’s. Je kunt natuurlijk ook programma’s combineren. Desgewenst adviseert CuraCameo je op dit vlak. Doel is dat het advies en de programma’s zorgen voor een structureel en blijvend effect. Zodat je thuis datgene wat je geleerd hebt en door geïnspireerd bent op eigen kracht kunt doorzetten. En, misschien met aanpassing van je leefstijlgewoonten, zelfbewuster wordt en gezonde voeding centraal gaat stellen. Zo laat CuraBalance je weer stralen vanuit je persoonlijke en innerlijke energie en creëer je weer balans en harmonie in je leven.